ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Εκπαιδευτική εκδρομή σε Αγγλία (University of Essex, Colchester 2017)

Την φετινή σχολική χρονιά το εκπαιδευτήριο πραγματοποίησε μία ακόμη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αγγλία από 2 έως 9 Ιουλίου. Σε αυτήν συμμετείχαν 40 παιδιά από στ’ δημοτικού έως β’ λυκείου και 4 εκπαιδευτικοί. Ήταν μία εβδομάδα έντονων, καλών, στιγμών και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από τον καθένα αν διαβάσει τα κείμενα μαθητών που ακολουθούν και αν δει το βίντεο που ετοιμάστηκε με θέμα αυτήν την επταήμερη, μοναδικη, εμπειρία. Αργότερα θα ανέβουν και φωτογραφίες. Προς το παρόν, απολαύστε το βίντεο και τα κείμενα των παιδιών.

Continue reading «Εκπαιδευτική εκδρομή σε Αγγλία (University of Essex, Colchester 2017)»

Advertisements
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Πολιτιστικό Διήμερο (29-30 Μαΐου 2017)

Ευχάριστα και δημιουργικά ολοκληρώθηκε και η φετινή σχολική χρονιά στο γυμνάσιο του Εκπαιδευτηρίου «Το Παγκρήτιον». Στις 29 και 30 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο εδώ και πολλά χρόνια πολιτιστικό διήμερο, στο οποίο οι μαθητές συμμετείχαν, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, σε ποικίλες εκδηλώσεις ιστορικού, καλλιτεχνικού, πολιτιστικού και τεχνολογικού ενδιαφέροντος. Το διήμερο αυτό ήταν το επιστέγασμα των κόπων μαθητών και καθηγητών, που δούλεψαν είτε με την τάξη τους είτε μέσα στους Κύκλους Ενδιαφερόντων, που λειτουργούν στη διάρκεια  όλης της χρονιάς στο γυμνάσιο.

Continue reading «Πολιτιστικό Διήμερο (29-30 Μαΐου 2017)»

ΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ποίηση Παρασκευής (05/05/2017)

Στη σημερινή «Ποίηση Παρασκευής» το λύκειο, συγκεκριμένα η β’ τάξη, μας αποχαιρέτησε, λόγω έναρξης των εξετάσεων, με ποιήματα που επέλεξαν τα ίδια τα παιδιά και μαντινάδες αφιερωμένες στη φιλία. Απολαύστε τους.

 

ΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ποίηση Παρασκευής-Αναστάσιμος Κανόνας (28/4/2017)

Οι σαράντα μέρες μετά το Πάσχα θεωρούνται για την ορθόδοξη παράδοσή μας αναστάσιμη περίοδος. Έτσι, την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017  τα παιδιά της Α γυμνασίου απήγγειλαν -στην αρχαία ελληνική γλώσσα και σε νεοελληνική απόδοση- κάποιες στροφές από τον αναστάσιμο κανόνα, τους ύμνους, δηλαδή, που ψάλλονται στην εκκλησία μας λίγο μετά το «Χριστός Ανέστη», στον όρθρο της Κυριακής του Πάσχα.

ΗΜΕΡΑ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Ημερίδα Θετικών Επιστημών (4/4/2017)

Ημερίδα για το Νευρικό Σύστημα στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο

Την προηγούμενη Τρίτη 4 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο η Ημέρα Θετικών Επιστημών, για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου. Το θέμα της ημερίδας ήταν «Γιατί μελετάμε το νευρικό σύστημα;» και προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν δυο σπουδαίοι επιστήμονες: ο κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, πρόεδρος του ΙΤΕ και καθηγητής Μοριακής Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, και ο κ. Παναγιώτης Μήτσιας, καθηγητής Νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης  και Διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Continue reading «Ημερίδα Θετικών Επιστημών (4/4/2017)»

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ακολουθία Ακαθίστου Ύμνου

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας με την συμμετοχή όλων των μαθητών και καθηγητών γυμνασίου και λυκείου πραγματοποιήθηκε η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου.

Continue reading «Ακολουθία Ακαθίστου Ύμνου»

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση α’ γυμνασίου για 25η Μαρτίου (24/3/2017)

 

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του εκπαιδευτηρίου η α’ γυμνασίου ανέλαβε σήμερα να μας παρουσιάσει την εκδήλωση που ετοίμασε με αφορμή την επέτειο τξς 25ης Μαρτίου. Μπορείτε να την απολαύσετε στο βιντεο που ακολουθεί.