ΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ποίηση Παρασκευής (05/05/2017)

Στη σημερινή «Ποίηση Παρασκευής» το λύκειο, συγκεκριμένα η β’ τάξη, μας αποχαιρέτησε, λόγω έναρξης των εξετάσεων, με ποιήματα που επέλεξαν τα ίδια τα παιδιά και μαντινάδες αφιερωμένες στη φιλία. Απολαύστε τους.

 

ΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ποίηση Παρασκευής-Αναστάσιμος Κανόνας (28/4/2017)

Οι σαράντα μέρες μετά το Πάσχα θεωρούνται για την ορθόδοξη παράδοσή μας αναστάσιμη περίοδος. Έτσι, την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017  τα παιδιά της Α γυμνασίου απήγγειλαν -στην αρχαία ελληνική γλώσσα και σε νεοελληνική απόδοση- κάποιες στροφές από τον αναστάσιμο κανόνα, τους ύμνους, δηλαδή, που ψάλλονται στην εκκλησία μας λίγο μετά το «Χριστός Ανέστη», στον όρθρο της Κυριακής του Πάσχα.

ΗΜΕΡΑ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Ημερίδα Θετικών Επιστημών (4/4/2017)

Ημερίδα για το Νευρικό Σύστημα στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο

Την προηγούμενη Τρίτη 4 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο η Ημέρα Θετικών Επιστημών, για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου. Το θέμα της ημερίδας ήταν «Γιατί μελετάμε το νευρικό σύστημα;» και προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν δυο σπουδαίοι επιστήμονες: ο κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, πρόεδρος του ΙΤΕ και καθηγητής Μοριακής Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, και ο κ. Παναγιώτης Μήτσιας, καθηγητής Νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης  και Διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Συνέχεια ανάγνωσης «Ημερίδα Θετικών Επιστημών (4/4/2017)»

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ακολουθία Ακαθίστου Ύμνου

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας με την συμμετοχή όλων των μαθητών και καθηγητών γυμνασίου και λυκείου πραγματοποιήθηκε η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου.

Συνέχεια ανάγνωσης «Ακολουθία Ακαθίστου Ύμνου»

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση α’ γυμνασίου για 25η Μαρτίου (24/3/2017)

 

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του εκπαιδευτηρίου η α’ γυμνασίου ανέλαβε σήμερα να μας παρουσιάσει την εκδήλωση που ετοίμασε με αφορμή την επέτειο τξς 25ης Μαρτίου. Μπορείτε να την απολαύσετε στο βιντεο που ακολουθεί.

PROJECTS

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Το σχολείο μας, για τη φετινή χρονιά, συμμετέχει ως μέλος στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Βιώσιμη Πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία». Συνέχεια ανάγνωσης «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αποκριάτικο πάρτυ στο Γυμνάσιο (24/2/2017)

Με ένα άρτιο οργανωμένο, από πλεύρας δεκαπενταμελούς γυμνασίου, πάρτυ αποχαιρετήσαμε όλοι, καθηγητές και μαθητές, την περίοδο της Αποκριάς φέτος. Ευφάνταστες στολές, συναρπαστικές αναμετρήσεις στις «Μουσικές Καρέκλες» και στη «Διελκυστίνδα» και πολύς χορός αποτέλεσαν μερικά από τα κομμάτια της πολύχρωμης αυτής γιορτής.  Μία γεύση του τι συνέβη μπορείτε να πάρετε στο βίντεο που ακολουθεί.

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε αν πατήσετε εδώ.