ΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ποίηση Παρασκευής: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (27/04/18) (video)

Η 23η Απριλίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Την Παρασκευή 27 Απριλίου μαθητές και μαθήτριες της β’ λυκείου τίμησαν με τον δικό τους τρόπο την ημέρα αυτή.

Advertisements
ΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ποίηση Παρασκευής-04052018 (video)

Την Παρασκευή 4 Μαΐου έκαναν μία πρωτότυπη παρουσίαση: ένα αφιέρωμα σε τραγούδια που έχουν διαγωνιστεί στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού, ευρύτερα γνωστός ως Eurovision. Τα τραγούδια που επιλέχτηκαν μιλούσαν για την ματαιότητα του πολέμου, τον έρωτα, την αγάπη για την πατρίδα. Οι στίχοι που διάβασαν οι μαθητές ήταν μεταφρασμένοι στα ελληνικά. Η ιδέα για την παρουσίαση, η σχετική έρευνα και η μετάφραση των στίχων των τραγουδιών έγιναν από τον Μάριο Πλευράκη, μαθητή της γ’ λυκείου.

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Πεζοπορία στον Βρουχά Λασιθίου στις 18/3/2018 (video)

Ένα βίντεο με φωτογραφίες από τη φυσιολατρική εκδρομή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018. Η πεζοπορία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στο χωριό Βρουχά Λασιθίου. Στην εκδρομή συμμετείχαν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση γ’ γυμνασίου για την 25η Μαρτίου (video)

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι μαθητές  «συζητούν» για την αξία της εθνικής επετείου. Επιχειρούν να παρουσιάσουν την έννοια της «υποδούλωσης» και της «επανάστασης», έτσι όπως αυτή συναντάται στον μακρόκοσμο της ιστορίας αλλά και στον μικρόκοσμο του ανθρώπου. Continue reading «Εκδήλωση γ’ γυμνασίου για την 25η Μαρτίου (video)»

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (26/3/2018)

«Με αφορμή έναν πίνακα»

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η φετινή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης αποτελεί μια ποιητική απόπειρα, καθώς όλα τα ποιήματα που παρουσιάστηκαν ήταν γραμμένα από μαθητές της Α΄, Β΄και Γ΄Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου μας. Continue reading «Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (26/3/2018)»

ΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ράινερ Μαρία Ρίλκε (Ποίηση Παρασκευής-2/3/2018)

Η «Ποίηση Παρασκευής» ήταν αφιερωμένη στον γερμανό πεζογράφο και ποιητή Ράινερ Μαρία Ρίλκε. Διαβάζουν μαθητές της γ’ γυμνασίου.