ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Εκπαιδευτική εκδρομή σε Αγγλία (University of Essex, Colchester 2017)

Την φετινή σχολική χρονιά το εκπαιδευτήριο πραγματοποίησε μία ακόμη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αγγλία από 2 έως 9 Ιουλίου. Σε αυτήν συμμετείχαν 40 παιδιά από στ’ δημοτικού έως β’ λυκείου και 4 εκπαιδευτικοί. Ήταν μία εβδομάδα έντονων, καλών, στιγμών και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από τον καθένα αν διαβάσει τα κείμενα μαθητών που ακολουθούν και αν δει το βίντεο που ετοιμάστηκε με θέμα αυτήν την επταήμερη, μοναδικη, εμπειρία. Αργότερα θα ανέβουν και φωτογραφίες. Προς το παρόν, απολαύστε το βίντεο και τα κείμενα των παιδιών.

Η εκδρομή στην Αγγλία ήταν μια αξέχαστη εμπειρία που μας έδωσε πολλά. Γνωρίσαμε πολλά νέα παιδιά από άλλες χώρες και διασκεδάσαμε μαζί τους. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους τέσσερις ήρωες –τους συνοδούς καθηγητές μας- που για μια εβδομάδα μας άντεξαν αλλά και για όλο τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδρομή. Μακάρι να ξαναζήσω μια τέτοια φανταστική εμπειρία.

Μάρω Περάκη

Tο ταξίδι στην Αγγλία ήταν μαγευτικό, γεμάτο εμπειρίες που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη μας. Κάναμε καινούργιους φίλους από όλον τον κόσμο, παίξαμε, γελάσαμε, μοιραστήκαμε συναισθήματα και σκέψεις, μιλήσαμε ο καθένας για τον πολιτισμό, τα έθιμα και τα ήθη του άλλου. Δεν ξέρω ποιο απ’όλα ήταν το πιο δυνατό σημείο αυτής της εκδρομής: η οργάνωση του κολλεγίου, οι δραστηριότητες, η μαγευτική ατμόσφαιρα, οι άνθρωποι, η επαφή μας με το νέο πολιτισμό… Ένα πάντως είναι σίγουρο: ό,τι έζησα αυτές τις μέρες είναι ήδη γραμμένο μέσα μου με κεφαλαία γράμματα!!

Ραφαήλ Λαυρεντίου

Στην Αγγλία δεν πέρασα απλώς υπέροχα. Πέρασα και περάσαμε όλοι καταπληκτικά!! Κάναμε διάφορες δραστηριότητες, πήγαμε βόλτες, τρέξαμε για να προλάβουμε τις πτήσεις αλλά κυρίως γνωρίσαμε νέους ανθρώπους από άλλες χώρες. Κάναμε μαθήματα, διασκεδάσαμε και ξεκουραστήκαμε ταυτόχρονα. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία!

Αλεξάνδρα Καρφάκη

Όταν θα βλέπω πανσέληνο, θα θυμάμαι την Αγγλία∙ την τελευταία βραδιά της εκδρομής –όταν ήμασταν όλοι καθισμένοι στο γρασίδι κάτω από το γεμάτο φεγγάρι και παίζαμε παιχνίδια- είδα στα μάτια των άλλων τη συμπάθεια για τους Άγγλους αλλά και τη λησμονιά για τον τόπο μας.

«Κομμάτια από την εκδρομή μαζεύω να θυμούμαι

Όταν θα νιώθω μοναξιά να την ανιστορούμαι.»

Ευτυχογιάννης Θεργιάκης Βρέντζος

 

Αυτή η εκδρομή ήταν μια δυνατή εμπειρία για εμένα που πιστεύω ότι θα με βοηθήσει στη ζωή μου. Είδα για πρώτη φορά πως είναι να μένεις χωρίς την οικογένειά σου: πλένεις ρούχα, τακτοποιείς τα πάντα στο δωμάτιο σου χωρίς να στο ζητάει η μαμά σου. Υπήρξαν πολλές ωραίες και αστείες στιγμές αλλά και κάποιες στενάχωρες.

Γιάννης Ανδριανάκης

 

Για εμένα η εκδρομή στην Αγγλία δεν ήταν απλώς ένα ταξίδι αλλά κάτι παραπάνω. Γνώρισα και συνάντησα καινούργιους ανθρώπους ή μάλλον φίλους, που δε θα ξεχάσω ποτέ! Έμαθα επίσης κάτι πολύ σημαντικό: ότι τελικά οι άνθρωποι μοιράζονται και έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους. Η γλώσσα δεν αποτελεί εμπόδιο για τη δημιουργία μιας όμορφης φιλίας ανάμεσα σε ανθρώπους από διαφορετικές εθνότητες. Όσον αφορά το μάθημα πήρα πολλές και χρήσιμες πληροφορίες. Πιστεύω ότι η συμμετοχή μου σε αυτή την πολυεθνική τάξη με βοήθησε να έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση και να χρησιμοποιώ την αγγλική γλώσσα με περισσότερη άνεση. Γενικά ήταν μια αξέχαστη εμπειρία και μια εκδρομή που δε θα ξεχάσω ποτέ!

Τζωρτζίνα Δρακουλάκη

Η αλήθεια είναι, ότι αυτή η μοναδική εμπειρία που ζήσαμε στην Αγγλία τελείωσε πολύ γρήγορα.. Είναι πραγματικά δύσκολο να προσπαθεί κανείς με λέξεις να περιγράψει το πόσο ωραία περάσαμε! Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Όλοι θέλαμε να γυρίσουμε ξανά πίσω στις οικογένειες μας και στο σπίτι μας όμως κανένας στα αλήθεια δεν ήθελε να φύγει. Θέλαμε λίγο ακόμα.. Το καλύτερο από αυτήν την εκδρομή ήταν ότι καταφέραμε να έρθουμε κοντά με ανθρώπους που δεν είχαμε ξανά συναντήσει, να παίξουμε, να χορέψουμε, να γελάσουμε και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί ανεξαρτήτως χρώματος, ηλικίας και θρησκείας. Μάθαμε και μέσα από την καθημερινή επαφή μας πως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Προσωπικά, αλλά πιστεύω το ίδιο ισχύει για όλους, αυτές οι στιγμές που περάσαμε θα μείνουν ανεξίτηλες στο μυαλό μας με το πέρασμα των χρόνων. Εύχομαι να έχω ξανά την ευκαιρία να ζήσω κάτι παρόμοιο και ευχαριστώ όλους τους συνοδούς που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί επιτυχώς αυτό το ταξίδι!

Ειρήνη Χόνδρου

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.